Alkoholra tej vagy tejre alkohol hatásosabb a másnaposság ellen?

Tejre alkohol, de nem sokkal…

shutterstock_tej

Tévhit, hogy az alkoholfogyasztás előtti tejivás megvéd a berúgástól. A köztudatban terjed az az elképzelés, hogy a megivott tej bevonatot képez a gyomorfalon, és így nem tud az alkohol felszívódni. Azonban az alkohol legnagyobb része a vékonybélből szívódik fel, így a gyomor bevonása nem igazán segítség.

Tény, hogy az üres gyomorból gyorsabban szívódik fel az alkohol, így hirtelen emelkedik a szintje a vérben.

Az alkohol gyorsítja a kiválasztást, így fokozza a szervezet vízleadását. Ennek következménye másnap a fejfájás, szédülés, szájszárazság. Irritálja a gyomor nyálkahártyáját, emiatt hányás, émelygés, emésztési zavarok alakulhatnak ki.

Ez is érdekelhet: 
Kit nevezünk alkoholistának?
Másnaposság ellen mit tegyünk?
Mennyi idő alatt ürül ki az alkohol a szervezetemből
Mióta büntetik az ittas vezetést?
Halálosak lehetnek-e az alkoholelvonási tünetek?



Keresztrejtvény 24.01.06. Keresztrejtvény – 16.04.07. Hogyan írjuk helyesen: sietve vagy síetve? Ötöslottó nyerőszámok a 14. játékhéten 2016-ban Last Christmas: mit kell tudni a Wham! együttes karácsonyi daláról? Hogyan írjuk helyesen: még egyszer vagy mégegyszer? “A boldog házasság alapja a férfi hűtlenséghez való joga” – melyik világhírű pszichológus szerint? Hogyan írjuk helyesen: egyik sem vagy egyiksem? Hogyan írjuk helyesen: jó éjszakát vagy jóéjszakát? Hogyan írjuk helyesen: sohasem vagy soha sem?