Agytorna 98. forduló

A fordulót 2016. március 8., 07:30-kor lezártuk.

 

Megfejtés:

virágültetvény (tulipán) légifelvételen (Hollandia)

 

NYERTESEINK:

Mammó

Zsozsó

 

 Gratulálunk a helyes megfejtésekhez, és köszönjük a játékot mindenkinek!

Mi van a képen? Ha kitalálod, hogy mit ábrázol a fénykép, Bubba párnát nyerhetsz. 

agytorna-98
 
Beküldési határidő:

2016. március 8. (kedd), 07:30

 

Ha nem jelenik meg a hozzászólásod, és szeretnéd tudni, hogy ez miért van, kérjük, olvasd el a szabályokat a kép alatt!

 

 

A JÁTÉK MENETE ÉS SZABÁLYAI

 • Ha tudod a megoldást, írd be hozzászólásként (itt, ennek az oldalnak az alján).
 • Fordulónként két játékos Bubba párnát nyer: a nyerteseket az összes helyes megfejtést beküldő játékos közül sorsoljuk ki véletlenszerűen.
 • A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed. Figyelj a feladat kiírására (pl. hány szótagú szót várunk megfejtésként).
 • Ha több tipped is van a megfejtésre, írd be nyugodtan, mindet külön-külön hozzászólásként.
 • A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.
 • A nyertesek nevét ezen az oldalon és a Korábbi játékaink és nyerteseink oldalunkon is közzétesszük a játék zárása után.

 

KORÁBBI JÁTÉKAINK ÉS NYERTESEINK

RÉSZLETES JÁTÉKSZABÁLY

 

Csatlakozz te is a Startlap Wiki Facebook táborához, klikk ide!

Wiki Kutya 2

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Piusz névnap? Mikor van Márta névnap? Egy négyszögöl hány négyzetméter? Mit gondolnak olvasóink Lagzi Lajcsi szabadon engedéséről 55. születésnapján? Agytorna 146. forduló Mikor van Emőke névnap? Mikor van Ramóna névnap? Mi a címe a képnek? Milyen névnapok vannak májusban? Mikor van Eszter névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1963 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 1. Kedves Szervezők,
  Határidő idő előtt leadott “ültetvények” megoldásom azonnal megjelent a válasz lehetőségek között, tehát rossz válasznak számít. Kérdésem: miért nem volt elfogadható, ha a megfejtés virág ültetvények?
  Köszönöm válaszát.

 2. Tisztelt Szervezők!
  Felhívnám a T.Nagyérdemű játékszervezőket az álltaluk kreált játékszabály 5. pontjában foglaltakra miszerint a zárás után mér csak a HELYES megfejtések lesznek láthatóak. A holland tulipánföldek c. képnél a “mappák”, “forrófém/vas”,”fény”, “üveg”, “olaj”, “festék”…..megfejtések valahogy nem passzolnak a valós megfejtéshez. Hamár Önök ragaszkodnak “néha” a játékszabályhoz akkor azt következetesen tegyék.

  1. Kedves Erdélyi Norbert!

   A játék szabályzatából szó szerint idézve válaszolnék Önnek:

   “A játékforduló lezárásáig nem jelennek meg azok a hozzászólások, amelyek a helyes megoldást tartalmazzák, vagy olyan szöveget, amely könnyen rávezethet a helyes megfejtésre. A többi hozzászólást némi átfutással megjelenítjük (az átfutás a moderálás miatt van). Tehát attól, hogy nem jelenik meg a megfejtésed, még nem lehetsz teljesen biztos benne, hogy hibátlan a megfejtésed.”

   Illetve:

   “A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.”

   Tehát a forduló lezárásáig megjelenik minden rossz válasz, a lezárást és a sorsolást követően pedig (amiben egyébként csakis a helyes megfejtések vesznek részt) láthatóvá válik minden – addig moderáció alatt tartott – helyes vagy legalábbis a helyes megfejtésre utaló komment. Egy-egy lezárt fordulónál visszanézhető az összes beérkezett válasz, helyes és helytelen egyaránt.

   Remélem hasznosnak és kielégítőnek találta válaszomat.

   Sok sikert és jó játékot kívánok Önnek a Startlap csapatának nevében!

   WIKI HELP

   1. Tisztelt WIKI HELP!
    Nem kötözködésként, de szeretném a “csak” és az “IS” szavakat figyelmébe ajánlani. Az Ön által is említett 5. pont úgy szól, hogy “A helyes megfejtést tartalmazó hozzászólások a beküldési határidő után (játék zárása) jelennek meg. Ekkor látszani fog a beérkezési sorrendjük és időpontjuk is.”. Nos “A helyes megfejtés…” azt jelenti ebben a formában, hogy csak és csakis a HELYES megfejtések kerülnek ki a forduló lezárása után. Amennyiben használja az “is” szavacskát úgy már jogosan kilehet rakni a nem megfeleló válaszokat is.Egyébiránt a hozzászólásomat a zárás végén tettem meg, tehát az ÖN által jelzett első idézetet nem tudom értelmezni mert nem ez volt a felszólamlásom eredete.Remélem ezekután mint oly sok mindenk egy kis finomítással módosítani fogják a szabályzatot, vagy figyelembe veszik az észrevételemet. Köszönöm megtisztelő válaszát és kívánok további sikeres munkát.
    Maradok tisztelettel E. N.

    1. Kedves Norbert, a rövid szabályzatunkat megpróbáltuk a lehető legegyértelműbben és lényegretörően megfogalmazni, ezért nem ígérem, hogy annak bármelyik magyarázata egyszerűbb lesz, mint a minden fordulóban közzétett szöveg. Amelyben ez áll: a játék zárásáig bizonyos kommentek megjelennek, de a helyes és ahhoz közeli megfejtések nem. Utóbbiakat (a helyes és ahhoz közeli megfejtéseket) a forduló zárása után tesszük láthatóvá. Sehol nem utal rá a szöveg, hogy amikor a helyes megfejtésekez láthatóvá tesszük, akkor a korábban közzétett (hibás megfejtéseket) töröljük. Természetesen azok továbbra is láthatóak maradnak, csak közéjük bekerülnek a helyes megfejtések is. Remélem, tudtunk segíteni.

 3. Ugye eljutott a Wikihez a megjelenést nemsokára követő véleményem, miszerint a képen holland tulipánföldek láthatók?

 4. A legújabb Rajzművészeti mű, egy gyönyörű festmény. Mindenki azt lát ki belőle, amit akar.

 5. fhfjhduhdjddhjfdhfjdhdjhfdjdhjddhjhjhajhajjjhddhhsjkajjehehfffjkykfktesofpdsifiaosutdjsdkghcvfglkfklfg mb,ddll,lgggflkglkgjkhjxgxkhgkkedftgrjtgsefjgkdfjv